Konsert i sommersol

Plassen foran Vanntårnet på Simonstad var fyllt opp av minst 400 mennesker. Øyvind Thorsen og Ole Paus hadde fått mange opp av godstolen på ettermidagen 16.juli.

Da toget fra Arendal var ankommet, kunne kåseriet begynne. De fleste fant en sitteplass i solsteiken for godt og varmt var det. Heldigvis var det sol og ikke regn. Toget var fullt og plassen var full og mat fikk vi kjøpt. Her var vi klare for å motta. Øyvind Thorsen startet i kjent stil med sine underfundigheter og kommentarer til både fortid og nåtid og også noen varsler om fremtiden. Det er utrolig hva han kan få sagt i løpet av kort tid. Det må oppleves.
Etter en god pause fortsatte Ole Paus med Mitt lille land og flere av sangene fra siste plateutgivelse. Det gikk i høyt tempo og over i rolige ballader og viser, variert både når det gjelder innhold og gitarspill. Konserten ble avsluttet med 3 mer kjente låter som ekstranummer etter applausen.

TOGTUREN


Det hele startet egentlig dagen før, da et diesellok startet fra Hamar med Nelaug og Arendal som endelig mål. Ombord var lokførere og folk fra Jernbanemuseet på Hamar. De sto ansvarlige for denne togturen fra Arendal til Simonstad. Vi i Arendalsbanens Venner kjører tog under Jernbanemuseets konsesjon. Togsettet til Arendalsbanens Vennner ble hentet på Rise og kjørt til Nelaug før det gikk ned til Arendal for å hente påmeldte til veterantogturen til Simonstad. Togturen var fulltegnet og setene i toget ble fyllt opp. Toget kom avgårde på tiden og stoppet underveis på Rise, Blakstad og Froland for å ta opp nye reisende. Steinar Andersen hadde høytalertjeneste og informerte underveis. Alle fikk servert kaffe og kake på oppturen. På hjemveien gikk det på twist og druer og bananer og drikke.
Langs Nelaugvannet er maks hastighet 30 km/t. men da vi kom til Nelaug kunne farten settes opp. Så toget var framme i Arendal nogenlunde i rute. Toget måtte så returneres til Nelaug før de siste tok kvelden.