Festdag på Nelaug.

Folk kom fra nesten alle kanter. Noen brukte toget fra Arendal. Andre parkerte på Simonstad og brukte togsettet til Arendalsbanens Venner til Nelaug, mens resten gikk, syklet eller klarte å finne en parkeringsplass på Nelaug.

Da toget kom, var plassen foran stasjonen fullt opp av over 600 barn og voksne. Det måtte rygges inn i spor 1. Oppe i lufta svevet helikopteret og nesten overdøvet Simonstad sangkors velkomstsang. Her var Fantorangen og en reporter som løp rundt og snakket med folk.

Folk kom og gikk og utover dagen var det mye å finne på foruten å lytte til opptredener og spise. De tøffeste tok seg et bad på badeplassen. Mange gikk natursti og noen skjøt med pil og bue. Det ble en hel dag på Nelaug for mange mennesker. NRK-folk for rundt og gjorde klart for kveldens sending. Planen ble lagt for å sette verdensrekord. Sendingen gikk sin gang.


TOGSETTET VÅRT BLE DEL AV VERDENSREKORD

Verdensrekord-forsøk var annonsert, da Sommertoget kom til Nelaug. Togsettet til Arendalsbanens Venner hadde hovedrollen. BM 86.24 og BFS 86.99 skulle dras minst 10 meter av mer enn 301 personer.

På første forsøk under TV-sendingen røk tauet, men på andre forsøk da TV var opptatt av andre innslag, ble verdensrekorden satt. Det 50-60 tonn tunge togsettet ble trukket 40-50 meter av 411 personer.

Da var Tore Konnestad fornøyd og utbrøt: - Nå er det ingen som kan slå oss. Så er det bare igjen å få rekorden godkjent av Guinness.

Kl.22.30 gikk det ekstratog til både Simonstad og Arendal.

Det ble en dag med fint og godt vær, mange opplevelser og mye tog i den lille Nelaug-bygda med 130 innbyggere. Velkommen igjen.