Arendalsbanen

Arendal stasjon ble opprinnelig bygget som endestasjon for Arendal - Åmlibanen, en bane som skapte forbindelse mellom bygdene Froland og Åmli og utskipningshavnen i Arendal.

.Les mer

Rise stasjon

Rise stasjon ligger 307,44 km fra Oslo S og 10,19 km fra Arendal. Høyden over havet er 44,75 meter. Stasjonen ble åpnet da den private Grimstad-Frolandsbanen (GFB) ble åpnet i 1907.

Les mer

Nå kan du ta med sykkelen gratis på Arendalsbanen.

 

Billettpris for togreisen er kr.50 for voksen og kr.25 for barn/honnør. Sykkel er gratis, men kjøp billett for personene på forhånd.

Toget går fra Arendal til Nelaug:

kl.8.10 (ikke søndag), 10.10, 12.10, 14.10, 16.10, 18.25 og 20.10: Se kart og beskrivelse av sykkelturen under temaet Tog - sykkel

Ta en dagstur til Nelaug.

 

Nelaug har nå en trivelig kafé, Møteplassen, like i nærheten av stasjonen. Kaféens åpningstider er: mandag og tirsdag 11-17, onsdag 16-19, torsdag 11-19,fredag og lørdag 12-21. Søndag stengt. Badeplass med grillhytte og sandstrand finner du ved Nelaugvannet en kilometers gange fra stasjonen. En av Åmlis 20 toppturer starter like ved lokomotivstallen. Dette er rundløyper på 1,7 og 3,7 kilometer til Folldalsfjell 220 m.o.h. Langs den korte løypa finnes krigsminner med rester av skyttergraver og skytestillinger. Togene på Arendalsbanen kjører annenhver timer fra kl.8.10. (Søndager fra kl.10.10.) Det er derfor fine muligheter til både korte og lengre opphold ved Nelaug.

Ta toget til Froland stasjon og gå til Dagsturhytta.

 

Vi anbefaler å ta turen til Froland stasjon og følge stien videre til dagsturhytta Krossbu. Ta toget og ta gjerne sykkelem med deg, så kan du sykle hjem. Turen starter på andre siden av bommen Følg skiltene. Togpris: voksne kr.50 og barn/honnør kr.25. Sykkel er gratis. God tur.

Dugnad på Rise torsdag.

 

Vi starter opp igjen med samlinger i siste halvdel av august. God sommer!

Les mer

Vår, sommer og høst

Sykkelturen Nelaug - Arendal

15.05.2024

Denne klassikeren av en sykkeltur  går langs deler av Arendalsbanen. Kart og beskrivelse av turen finner du under fanen Tog - sykkel. Ved å klikke på kartet vises det i større format. 

NB: Fram til våren 2026 vil det være økt anleggstrafikk  på vegen mellom Bøylefoss- og Flatenfoss p.g.a. bygging av Kilandsfoss kraftstasjon.

Utbygging av Kilandsfoss kraftstasjon.

Froland og Åmli kommuner og Arendals Fossekompani bygger nytt kraftverk i Nidelva. Området rundt Kilandsfallene vil derfor være utikgjengelig for allmenheten i byggeperioden. NB! Økt anleggstrafikk mellom Bøylefoss og Flatenfoss kraftstasjon. Se kart og infobrevet her: Les mer

Barmarkstur

Vandretur fra Bøylestad til Flaten

09.05.2023

Vi anbefaler vandreturen fra Bøylestad til Haugsjådammen og videre til Flaten. Ta toget  kl. 8.10, 10.10, 12.10 eller 14.10 og ha god tid på turen. Videre beskrivelse finner du på menylinja øverst: Tog - vandretur. 

Les vårt medlemsblad: På banen 2023

Vedlagt finner du vårt medlemsblad og lederen i bladet. 

Lederen: Hva kan vi forvente av Go-Ahead på Arendalsbanen? står på side 3.

Les mer

Renovering av Rise stasjonsbygning

Med all støtten vi har fått fra Agder fylkeskommune/ Riksantikvaren og Arendal kommune, har vi nå kommet langt i arbeidet med den ytre restaureringen av stasjonsbygningen på Rise. Siden mot sør og jernbanesporet er nå ferdig. Les mer under Nyheter øverst.

Behov for økt satsing på Sørlandsbanen og Arendalsbanen.

14.11.2022

Innspill er sendt til bystyremedlemmene i Arendal, representantene i Agder fylkesting og til Stortingsrepresentantene for Agder.

Les brevet her

Innspill om direktetog fra Oslo til Arendal, Røros og Åndalsnes

12.04.2022

Arendalsbanens Venner vil løfte fram konseptet direktetog ved anskaffelse av nye tog. Modulbaserte tog bygget for effektiv skjøting og deling på stasjonene underveis vil gjøre det mulig å tilby direkteforbindelse til flere steder ut fra Oslo.

AbV har henvendt seg til Samferdelsdepartemenet, Jernbanedirektoretet, Norske tog AS, fylkene Agder, Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal, samt til ordførerne i kommunene  Arendal, Rauma og Røros. 

Turtips vinter:

Ta toget til Bøylestad stasjon

Gauperå løypelag har kjørt opp 2 mil med skiløyper på skogsbilveier på vestsiden av Nidelva. Et fint startpunkt er Bøylestad stasjon (holdeplass). Det anbefales å ta toget dit og starte 40 meter fra stasjonen i fine løyper. Se skisporet.no som forteller når løypene er kjørt opp. Toget går hver dag.

Tog fra Arendal: 8.10 (ikke søndag), 10.10, 12.10, 14.10.

Retur fra Bøylestad: 11.11, 13.11, 15.11, 17.11.

Trykk på denne: finn løypekartet.