Åpent venterom på Rise torsdag.

Torsdag 22.februar kl.10-14.30 ved Kjell.

Torsdag 29.februar kl.19-21.30 tar Andreas oss med til Numedalsbanens siste driftsår

Vel møtt.

Les mer

Les vårt medlemsblad: På banen 2023

Vedlagt finner du vårt medlemsblad og lederen i bladet. 

Lederen: Hva kan vi forvente av Go-Ahead på Arendalsbanen? står på side 3.

Les mer

Turtips vinter:

Ta toget til Bøylestad stasjon

Gauperå løypelag har kjørt opp 2 mil med skiløyper på skogsbilveier på vestsiden av Nidelva. Et fint startpunkt er Bøylestad stasjon (holdeplass). Det anbefales å ta toget dit og starte 40 meter fra stasjonen i fine løyper. Se skisporet.no som forteller når løypene er kjørt opp. Toget går hver dag.

Tog fra Arendal: 8.10 (ikke søndag), 10.10, 12.10, 14.10.

Retur fra Bøylestad: 11.11, 13.11, 15.11, 17.11.

Trykk på denne: finn løypekartet.

 

Renovering av Rise stasjonsbygning

Med all støtten vi har fått fra Agder fylkeskommune/ Riksantikvaren og Arendal kommune, har vi nå kommet langt i arbeidet med den ytre restaureringen av stasjonsbygningen på Rise. Siden mot sør og jernbanesporet er nå ferdig. Les mer under Nyheter øverst.

Behov for økt satsing på Sørlandsbanen og Arendalsbanen.

14.11.2022

Innspill er sendt til bystyremedlemmene i Arendal, representantene i Agder fylkesting og til Stortingsrepresentantene for Agder.

Les brevet her

Innspill om direktetog fra Oslo til Arendal, Røros og Åndalsnes

12.04.2022

Arendalsbanens Venner vil løfte fram konseptet direktetog ved anskaffelse av nye tog. Modulbaserte tog bygget for effektiv skjøting og deling på stasjonene underveis vil gjøre det mulig å tilby direkteforbindelse til flere steder ut fra Oslo.

AbV har henvendt seg til Samferdelsdepartemenet, Jernbanedirektoretet, Norske tog AS, fylkene Agder, Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal, samt til ordførerne i kommunene  Arendal, Rauma og Røros. 

Barmarkstur

Vandretur fra Bøylestad til Flaten

09.05.2023

Vi anbefaler vandreturen fra Bøylestad til Haugsjådammen og videre til Flaten. Ta toget  kl. 8.10, 10.10, 12.10 eller 14.10 og ha god tid på turen. Videre beskrivelse finner du på menylinja øverst: Tog - vandretur. 

Vår, sommer og høst

Sykkelturen Nelaug - Arendal

08.05.2023

Denne klassikeren av en sykkeltur  går langs deler av Arendalsbanen. Kart og beskrivelse av turen finner du under fanen Tog - sykkel. Ved å klikke på kartet vises det i større format.